Tuesday, July 23rd, 2024

Teázás játékosan

Ahogy megyünk bele a télbe, úgy kerülnek elő egyre több háztartásban a melengető teák. A hűvösebb időben jól esik a forró italt kortyolni, különösen, ha annak gyógyhatásai is annak. Bár viszonylag népszerűek itthon a filteres teák, nem biztos, hogy az a jó választás.

Időnként felröppen a hír a médiában, hogy a teafilterek mennyiféle káros anyagot (pl. mikró műanyag részecskéket, ragasztó maradványokat) tartalmaznak. Ezeknek az anyagoknak egy része sajnos nagy valószínűséggel beleoldódhat a teába a forró víz hatására.

Nem éppen ideális így teázni. Ezért szakértők szerint több szempontból is jobb választás szálas teát venni, és papír filterben, fém teatojásban, vagy vászon filterben leforrázni. Így elkerülhető, hogy pl. mikró műanyag kerüljön a szervezetedbe a teán keresztül. Bár a fémről is tartotta magát egy tévhit, hogy a gyógynövények hatását rontja, de ezt már megcáfolták. Ráadásul ezek a filterek (a papír kivételével) számtalanszor újra használhatók, így nem termelsz extra szemetet sem.

A teaházak nagy választékban árulnak filteres teákat és teázással kapcsolatos kiegészítőket, de gyógyteákat bármelyik drogériában vagy bio boltban találsz, esetleg szedhetsz magad is a kertből, ha jól ismered a növényeket.

De mi van akkor, ha a gyerkőc nem hajlandó meginni a teát? Gyerekként sokan nem tudják elviselni a gyógyteák ízét, pedig, ha beteg a gyerek, akkor jó lenne beletáplálni valamennyit a gyógyító folyadékból. Ilyen esetekben bátran bevethetsz mókás teafilter figurákat, mint például ez a dínó alakú filter.

Létezik hasonló, csak cápás vagy cicás kivitelben is. Ezeket látva a kicsiknek felcsillan a szemük és mindjárt több kedvük lesz játékos formában teázni. Egyszerűen használhatóak, mint a többi filter, csak bele kell töltened a teát és leforrázni. Nagyon fontos, hogy BPA-mentes változatot vásárolj, ellenkező esetben méreganyagok oldódhatnak ki belőle. A BPA-mentes műanyag azonban teljesen biztonságos, és jól bírja a magas hőfokot, így bátran használd a gyerekek esetében is. A jó hír, hogy ezek is újra használhatóak, így elég egyszer megvenni, és akár több évig is a család szolgálatában lesznek.

Ha szeretnél még sok praktikus és vagy ötletes cuccot beszerezni otthonra akkor mindenképpen nézd meg az Otthoni Cuccok webshop kínálatát!